Bayi yang baru dilahirkan dapat bertahan hidup, walaupun dibuang dalam paip tandas

Sharing is caring!

Seorang ibu yang kejam di Shandong China telah membuang bayi yang baru dilahirnya dalam paip tandas awam. Beruntung bayi ini masih boleh bertahan.….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Ibu bayi ini adalah pelajar yang mengandung nikah dan ingin menyembunyikan kehamilannya. Setelah melahirkan di dalam tandas, bayi kecilnya dimasukkan ke dalam paip tandas dengan harapan bayi itu akan dibawa oleh air.

Loading...

Walau bagaimanapun, kerana paip di dalam bilik mandi tidak berbentuk U, bayi kecil itu terperangkap dalam paip. Anak yang baru lahir menangis dengan kuat sehingga didengar oleh pelajar lain. Kemudian para bomba segera mengalihkan bayi itu.

“Lebar paip di bilik mandi 20 cm supaya bayi boleh masuk ke dalamnya. Kerana ia ditangkap, kita tidak dapat mengangkatnya dari atas sehingga kita perlu membuka saluran air kerana bayi terperangkap di antara tingkat ketiga dan keempat, “kata seorang ahli bomba.….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Setelah dipindahkan, bayi itu diserahkan kepada pasukan perubatan untuk rawatan segera di hospital tempatan.

Sementara itu, polis berjaya mengesan kewujudan ibu bayi yang merupakan pelajar di asrama. “Ibu bayi kami dibawa ke hospital untuk rawatan sementara. Kita perlu menunggu sehingga keadaan stabil setelah kita mintai maklumat sebelum memutuskan tindakan seterusnya, “kata seorang pegawai polis.

Loading...

Acara ini mendapat banyak komen daripada orang ramai. Salah seorang pengguna laman web Weibo, WangLo 34. “Saya sangat prihatin terhadap masyarakat kita, bolehkah seorang ibu membuang bayi sendiri, terutama di dalam tandas. Kemudian dia hanya meninggalkan bayi itu seolah-olah tiada apa yang berlaku, ia sangat menyedihkan dan sedih, “kata WangLo 34.….. (Like/follow page Informasi Dan Tauladan di Facebook Kami..)

Sumber: hotmagz

Sharing is caring!

Loading...